Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pak choy, nudler og bønnespirer

Thailand

Laktosefri
Vegetar

Thailandsk stirfry med chilistekte egg, pak choy, nudler og bønnespirer

4.1 (126)
Under 30 min
15 Ingredienser
Denne gode wokretten er inspirert av den populære klassiske Pad thaien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • salt
  • olje
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Gulrot
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Pak choy
1 stk
Vårløk
1 pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Sweet chili-saus
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Bønnespirer
½–1 pakke
Vann
½ dl
Egg
2 stk
(Egg)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Chiliflak
½ pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Lime
1 stk
Koriander
1 bunt
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 644 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 86 g
  • Protein: 25 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du vil lage Pad thai kan eggene stekes sammen med grønnsakene i stekepannen til det begynner å ligne på eggerøre.

Tilbered nudlene som anvist på pakken.   
 Skrell gulroten og hvitløken, og skyll pak choyen og vårløken. Kutt gulroten og vårløken i tynne strimler, finhakk hvitløken, og kutt pak choyen i grove biter. Bland soya- og ingefærausen, sweet chili-sausen, grønnsaksbuljongen og ½ dl vann i en skål. 
 Varm opp en stekepanne til middels lav varme og ha i pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili. Knekk eggene i stekepannen og stek dem på den ene siden i omtrent 3 minutter, til eggehvitene har stivnet. Krydre med litt salt og chiliflakene. 
 Varm opp en stor wok- eller stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten, pak choyen og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett de kokte nudlene og woksausen fra punkt 2. Varm opp, og rør alt godt sammen. Smak til med litt salt. Skru av varmen, og vend inn bønnespirene og vårløken.   
 Kutt limen i båter, og skyll og grovhakk korianderen. Strø korianderen og peanøttene over retten, og server limebåtene og 2 ss soyasaus til.
God middag!