Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- smør eller solsikke-/rapsolje
Pasta farfalle
200 g
Vårløk
½ pakke
Squash
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Salt
Smør eller solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Bechamelsaus
300 g
Revet gouda
½ pakke
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Del squashen i to på langs og deretter i biter. Squashen skal stekes lett sammen de andre grønnsakene. Du må gjerne hjelpe til med å røre, men vær forsiktig med varmen.
Sett ovnen på 200 grader varmluft.
Ha rikelig med vann i en kjele, kok opp og tilsett pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–12 minutter.
Kutt vårløk i skiver, squash i biter og finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje. Fres vårløk, squash, hvitløk og skinke. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av pastaen og vend inn bechamelsaus, grønnsaker og skinke. Ha blandingen over i en ildfast form og strø over ost. Sett formen i ovnen og stek gratengen til osten har smeltet og er gyllen.
Kutt hjertesalat i strimler og tomat i båter. Om du har rester av grønnsaker i kjøleskapet, kan du gjerne bruke dem opp her.
Server skinkegrateng med salat.
God middag!