Laktosefri
Marinerte kyllingspyd og asiatisk nudelsalat med pære og mynte
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- smør
- olje
Eggenudler
125 g
Gulrøtter
2 stk
Pære
1 stk
Mynte
1 bunt
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Sukker
½ ts
Kyllingspyd med estragon og hvitløk
300 g
Smør
1 ss
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 617 kcal
- Fett: 20 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke pæren hvis du foretrekker det. Kutt de da i litt større båter og stek de sammen med kyllingen, til de har fått en lett gyllen skorpe.
Kok nudlene som anvist på pakken. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skyll og kutt pæren i tynne båter, eller skiver. Skyll, tørk og grovhakk mynten.
Skyll chilien og limen. Finhakk halvparten av chilien og finriv skallet fra limen(kun det grønne). Ha soya- og ingefærsausen i en bolle og rør inn ½ ts sukker. Tilsett den finhakkede chilien, limeskallet og smak til med litt saft fra limen.
Sil vannet av de ferdigkokte nudlene og vend dem sammen med dressingen fra punkt 2. La nudlene marinere i dressingen til resten av retten er klar. Vend inn gulrøttene, pæren og mynten i nudlene rett før servering.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingspydene i omtrent 3 minutter på hver side, til de har en gyllen farge og er gjennomstekte. Smelt 1 ss smør i pannen, og øs over kyllingen. La spydene hvile i et par minutter før servering.
Kutt resten av chilien i tynne ringer, og kutt resten av limen i båter. Topp retten med sesamfrøene og chilien, og server limebåtene på siden.
Vel bekomme!
God middag!