Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker og rødvinssaus

4.26 (1026)
Under 45 min
6 Ingredienser
Filetstykke av svin. Rotgrønnsaker som blir søte når de bakes i ovnen. En rund rødvinssaus som bare skal varmes opp. Mums.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ts
Filetstykke av svin
300 g
Olje
½ ts
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 524 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 47 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek det til det har 62 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt selleriroten og rødbeten i biter. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent (se tips). Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer det i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag! 
300 g Filetstykke av svin: 125 g Rødvinssaus: 2 ss Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!