Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Red curry med linser, søtpotet, spinat og peanøtter
4.18 (197)
Under 45 min
11 Ingredienser
Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig smak av curry og peanøtter.
Denne retten er en one pot-wonder. Her skal du ha alle ingrediensene i en kjele, og mens den koker, får grønnsakene deilig smak av curry og peanøtter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Rød currypaste
1 pakke
Sataysaus uten nøtter
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Spinat
50 g
Vann
3½ dl
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 550 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skrell søtpoteten, løken og hvitløken. Finhakk hvitløken. Kutt løken og søtpotetene i terninger. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Ha i løken, hvitløken og søtpotetterningene, og stek dem i omtrent 4 minutter. Tilsett 2 ts av currypasten, og stek det hele i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend inn 2 ss av sataysausen, grønnsaksbuljongen og 3½ dl vann, og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett linsene, kokoskremen og spinaten helt mot slutten av koketiden. Når spinaten har falt sammen, er gryten klar. Smak eventuelt til med litt mer av currypasten, sataysausen, salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med korianderen og de hakkede peanøttene.
God middag!