California kyllingsalat med sprø kikerter, søtpotetbåter og hjemmelaget ranchdressing
Glutenfri

California kyllingsalat med sprø kikerter, søtpotetbåter og hjemmelaget ranchdressing

4.44 (106)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Søtpotet
1 stk
Gressløk
½ bunt
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Rødløk
½ stk
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Gressløk
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 808 kcal
  • Fett: 50 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også skjære kyllingen i skiver, og steke den i en stekepanne på middels høy varme i omtrent 5 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over den ferdigstekte søtpoteten før servering.     
 Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek kikertene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
 Legg kyllingen på brettet med søtpoteten (se tips). Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm. Del den ferdigstekte kyllingen i skiver.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og riv salaten i strimler. Ha salaten, grønnsakene og kikertene på et serveringsfat, og fordel kyllingen oppå.  
 Bland yoghurten, aiolien og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
God middag!
God middag!