Glutenfri
California kyllingsalat med sprø kikerter, søtpotetbåter og hjemmelaget ranchdressing
4.44 (106)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Søtpotet
1 stk
Gressløk
½ bunt
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Kikerter
1 pakke
Chipotlemiks
1 pakke
Rødløk
½ stk
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
75–150 g
Aioli
½–1 pakke
Gressløk
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 50 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også skjære kyllingen i skiver, og steke den i en stekepanne på middels høy varme i omtrent 5 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i tynne båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over den ferdigstekte søtpoteten før servering.
Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og chipotlemiksen. Stek kikertene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Legg kyllingen på brettet med søtpoteten (se tips). Stek kyllingen i ovnen i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm. Del den ferdigstekte kyllingen i skiver.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og riv salaten i strimler. Ha salaten, grønnsakene og kikertene på et serveringsfat, og fordel kyllingen oppå.
Bland yoghurten, aiolien og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
God middag!
God middag!