Pasta med ovnsbakte tomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost
Vegetar

Pasta med ovnsbakte tomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost

Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Tomater
2 stk
Ajvar
1 pakke
Oregano
1 pakke
Linguine
100 g
(Hvete)
Pastavann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 828 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 116 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare litt tid, kan kikertene varmes i formen med tomatene i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
Skyll og kutt tomatene i båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn ajvarsausen, oreganokrydderet og litt salt og pepper. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene med en gaffel når de er ferdigstekte, og vend dem godt sammen.
 Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter. 
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen og pastavannet med de ovnsbakte tomatene. 
Topp retten med kikertene, og smuldre fetaosten over. 
God middag!