Vegetar
Pasta med ovnsbakte tomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Tomater
2 stk
Ajvar
1 pakke
Oregano
1 pakke
Linguine
100 g
Pastavann
½ dl
Kikerter
1 pakke
Persillade
1 pakke
Fetaost
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 828 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 116 g
- Protein: 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å spare litt tid, kan kikertene varmes i formen med tomatene i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Skyll og kutt tomatene i båter, og ha dem i en ildfast form. Vend inn ajvarsausen, oreganokrydderet og litt salt og pepper. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene med en gaffel når de er ferdigstekte, og vend dem godt sammen.
Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Sil og skyll kikertene. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter.
Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen og pastavannet
med de ovnsbakte tomatene.
Topp retten med kikertene, og smuldre fetaosten over.
God middag!