Kyllingburrito med svarte bønner, avokadodressing, tortillachips og tomat- og maissalat

Kyllingburrito med svarte bønner, avokadodressing, tortillachips og tomat- og maissalat

4.17 (78)
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Three spice
½–1 pakke
Tomatsalsa
1 pakke
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete)
Vann
1 dl
Rød chili
½ stk
Gul løk
½ stk
Tomat
1 stk
Maiskorn
1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Guacamole
½ pakke
Lett urtedressing
½ pakke
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Tortillachips
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1029 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 116 g
  • Protein: 58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rull ferdig burritoene med kjøttfyllet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og stek burritoene i et par minutter på hver side. Da får du en sprøere burrito.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
 Skrell og kutt halve løken i skiver. Skyll bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe, og del kjøttdeigen i mindre biter.
Tilsett løken og bønnene. Krydre med ønsket mengde av tacokrydderet, og ha i tomatsalsaen og 1 dl vann. Smak til med salt. La det hele småkoke på middels lav varme frem til servering. 
 Skyll chilien, del den i to og fjern frøene. Finkutt chilien og resten av løken. Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll maiskornene. Skyll, rist og grovhakk korianderen. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra den halve limen, salt og pepper.
 Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i omtrent 5 minutter før servering. 
Bland guacamolen og urtedressingen i en serveringsskål. 
 Kutt resten av limen i båter. Server limen og tortillachipsene til retten.
God middag!