Pannestekt svinenakke med aromasopprisotto, sprø grønnkålchips og basilikumolje
Glutenfri

Pannestekt svinenakke med aromasopprisotto, sprø grønnkålchips og basilikumolje

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
12 Ingredienser
Denne smakfulle retten med sopprisotto, saftig svinenakke, basilikumolje og sprø grønnkålschips metter godt etter skituren.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Sitron
½ stk
Vann
4½ dl
Smør
1 ss
(Melk)
Grønnkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Svinenakke
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
½ stk
Basilikumolje
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 900 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du ikke å lage chips av grønnkålen, kan du steke den raskt i en stekepanne med litt smør.

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
 Kok opp en kjele med 4½ dl vann, og ha i grønnsaksbuljongen. Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i fire.
 Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Spe på med buljongvannet, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til.  
 Skyll grønnkålen i kaldt vann, fjern stilkene og tørk bladene med kjøkkenpapir. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnkålen i ovnen i omtrent 10 minutter (se tips). Vend litt på grønnkålen halvveis inn i grønnkålens steketid.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet og løken i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til kjøttet er gjennomstekt. Ta stekepannen av varmen. Krydre kjøttet med persilladen, og press over saften fra den halve sitronen. La kjøttet hvile i stekepannen frem til servering.      
 Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend osten og 1 ss smør inn i risottoen. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av sitronen. Ha litt vann i risottoen hvis du synes at det trengs. 
 Server basilikumoljen til retten. 
God middag!