Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og kremet appelsinsaus

Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og kremet appelsinsaus

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kålrot
300 g
Poteter
350 g
Svinenakke
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Kremet appelsinsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 38 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og grovhakk hvitløken. Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell rødløken, og kutt den og potetene i båter. Fordel kålroten, løken, hvitløken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
Vel bekomme!
God middag!