Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter

Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter

4.07 (103)
Under 40 min
9 Ingredienser
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker. Kokte og stuede grønnsaker er tradisjonelt tilbehør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
½ ss
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Kjøttdeig av svin
300 g
Panering
40–75 g
Hodekål
300 g
Melk
4 dl
(Melk, Laktose)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Smør
2 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 857 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ha de kokte gulrøttene og ertene i kålstuingen.

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Bland inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med litt salt og pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skyll og kutt hodekålen i grove terninger. Kok hodekålen i 3 minutter, og hell av vannet. Ha kålen over i en skål.
Smelt 2 ss smør i kjelen på middels varme, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Vend inn hodekålen, og la det hele småkoke videre i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett ertene, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet (se tips). 
 Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene. 
God middag!
God middag!