Roede
Glutenfri
Kyllingyros i hjertesalatwrap med lettsyltede grønnsaker, yoghurt og potetfries
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- vann
- eplesider-/hvitvinseddik
- sukker
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Persillade
½–1 pakke
Olje
1 ts
Gulrot
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
2 ss
Hjertesalat
1 stk
Reddiker
½ pakke
Kyllinggyros
300 g
Olje
1 ts
Yoghurt
75–150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 656 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om salatbladene er for små til å brukes som wraps, kan de kuttes i biter og serveres som en salat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne. Vend persilladen inn med potetene når de er ferdigstekte.
Skrell og kutt gulroten i tynne staver eller skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 2 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn gulroten og løken. La grønnsakene trekke i laken frem til servering.
Kutt enden av hjertesalaten. Skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter.
Server kyllinggyrosen i salatbladene, og topp med yoghurten, de syltede grønnsakene og reddikene. Server potetfriesene ved siden av.
150 g Grønnsaker: 150 g Kylling: 150 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 580 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!