Grønnsaks- og linsesuppe med grønne kyllingkjøttboller og pasta
30-40
Godt og rimelig

Grønnsaks- og linsesuppe med grønne kyllingkjøttboller og pasta

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje

Kyllingboller

spinat
Spinat
50 g
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
urtemiks
Urtemiks
1 pakke
maisstivelse
Maisstivelse
½ pakke
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke

Grønnsakssuppe

grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1½–2 pakke
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
grønne linser
Grønne linser
1 boks
Vann
6 dl

Pasta

mezze maniche
Mezze maniche (Hvete)
100 g

Tilbehør

flatbrød
Flatbrød (Hvete, Rug, Melk, Laktose)
2 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 659 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha et glass med vann på benken til å dyppe skjeene i, og ha litt av vannet i håndflatene, så slipper farsen lettere når den rulles til boller. Du kan koke bollene rett i suppen uten å steke dem først. La dem da trekke i omtrent 4 minutter.

  1. Kyllingboller: Skyll og finhakk spinaten, og ha den i en bolle sammen med kjøttdeigen, urtemiksen, maisstivelsen og buljongen. Krydre med salt og pepper, og kna deigen godt sammen. Rull små boller av deigen ved bruk av to skjeer, eller bruk hendene (se tips).    
  2. Grønnsakssuppe: Kok opp 6 dl vann sammen med buljongen. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Sil og skyll linsene. Når buljongen koker, ha i løken, hvitløken, gulrøttene og kålroten. La suppen småkoke i omtrent 20 minutter, eller til grønnsakene er møre. Tilsett linsene de siste 3 minuttene av suppens koketid. Smak til med salt og pepper.     
  3. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
  4. Kyllingboller, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbollene i omtrent 3 minutter, til de har en jevn stekeskorpe. Ha bollene i suppen når det gjenstår omtrent 3 minutter av suppens koketid.
  5. Tilbehør: Server flatbrødene til suppen. God middag!