Ovnsbakt lyr med erter, gulrot og remulade
Laktosefri
Glutenfri

Ovnsbakt lyr med erter, gulrot og remulade

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrot
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Lyrfilet
165 g
(Fisk)
Sjalottløk
½ stk
Grønne erter
125 g
Smør
½ ss
(Melk)
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Remulade
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
 Skrell og kutt gulroten i grove biter. Ha gulrotbitene og potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek grønnsakene i ovnen i 6 minutter.  
 Skrell og kutt løken i ringer. Varm opp en kjele til middels høy varme og ha i ½ ss smør og løken, og stek under omrøring i 1 minutt. Ha over ½ ss eddik og ertene, og stek videre i 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper og la det stå på lav varme frem til servering.
 Skyll fisken i kaldt vann og tørk den. Ta formen med grønnsakene ut av ovnen om vend om på de. Legg fisken oppå grønnsakene, og krydre det hele med litt salt og pepper. Stek det videre i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Server remuladen til retten. God middag! 
God middag!