Svinenakke med potetstappe og grønnsaker

Svinenakke med potetstappe og grønnsaker

Ny oppskrift
Under 45 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Oksekraft-/buljong
    • salt
    • smør
    • smør eller solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    1. Ha knuste hvitløksfedd, urter og litt smør i stekepannen når du steker kjøttet. Det gir en god smak og en større dybde i smaksbildet. 2. Du kan også lage denne retten som en gryte. Del i så fall kjøtt og grønnsaker i terninger og fres det i en gryte med olje eller smør. Tilsett buljong, soyasaus, appelsinsaft, salt og pepper. La gryta småkoke i 20–30 minutter. Server potetstappen ved siden av.

    Sett stekeovnen på 210 grader varmluft.
    Skrell potetene og ha dem i en kjele med kaldt, usaltet vann. Kok opp, skru ned varmen og la potetene trekke til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
    Tørk av svinekjøttet og kutt løk i terninger.
    Stek kjøttet på høy varme i en stekepanne med olje eller smør sammen med løkterningene (se tips 1). Krydre det med salt og pepper. Legg kjøttet og løken over i en ildfast form. Kok ut stekepannen med buljong, soyasaus og appelsinsaft. Ha sjyen over i formen sammen med kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 20–25 minutter (se tips 2).
    Skrell og del gulrøtter i staver. Del blomkål i buketter. Legg grønnsakene på et stekebrett. Vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek grønnsakene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
    Sil vannet av potetene og mos dem med en stamper eller visp. Rør inn fløte og smør. Smak til med salt, pepper og sennep. Hold stappen varm frem til servering.
    Server svinenakke med grønnsaker, potetstappe, stekesjy og hakket persille.
    God middag!