Wok med kyllingfilet, hoisinsaus og lime
4.15 (89)
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Rødløk
½ stk
Revet ingefær
1 ss
Rød paprika
1 stk
Hvitløk
1–2 fedd
Bok choy
1 stk
Kyllingfilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
Hoisinsaus
1 beger
Vann
½ dl
Lime
½ stk
Peanøtter
50 g
Lime i båter
½ stk
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ha et ekstra kick i woken, tilsett fersk chili sammen med ingefæren og hvitløken. Ristede cashewnøtter eller sesamfrø gir også et bredere smaksbilde.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Del rødløk og paprika i strimler, riv ingefær, finhakk hvitløk og del bok choy i båter eller terninger.
Del kyllingkjøttet i strimler. Stek kjøttet på høy varme i en stor stekepanne med olje i 2–3 minutter, i to omganger. Krydre det med salt og pepper. Legg kjøttet over på en tallerken når det er ferdigstekt.
Stek løk og paprika i pannen i ett minutt. Tilsett ingefær og hvitløk, og la det frese med i et lite minutt til. Ha i hoisinsaus og vann, og kok opp. Når sausen har kokt opp, tilsett bok choy (se tips).
Ha kyllingkjøttet tilbake i pannen. Tilsett ferskpresset limesaft og vend om.
Grovhakk peanøtter og koriander, og ha det over i hver sin skål.
Server kyllingwok med kokt ris, lime i båter og peanøtter.
God middag!