Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- sukker
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp karbonadesmørbrødet med speilegg for å få en mer mettende rett. Server gjerne med agurk eller sylteagurk om du synes det er godt.
Sett ovnen på 210 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek det halvstekte brødet i omtrent 10 minutter.
Kutt potetene i skiver og fordel dem utover et stekebrett. Bland inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar 20–25 minutter.
Kutt løk i skiver. Finn frem en stekepanne eller gryte med lokk og ha i smør og olje. Når det freser, ha i løkskivene og legg på lokket. Stek løken på høy varme med lokk i 3–5 minutter. Vend om på løken 3–4 ganger underveis. Smak til med sukker, salt og pepper.
Varm karbonadene i en stekepanne med olje til de er gjennomvarme.
Kutt tomater i båter.
Del brødet i ønsket antall skiver. Legg en karbonade på hver brødskive og ha på stekt løk og tomater. Server med salat og stekte poteter ved siden av.
God middag!