Bulgursalat med nektarin, panert mozzarella og hvitløksdressing

Sunt valg

Vegetar

Bulgursalat med nektarin, panert mozzarella og hvitløksdressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Panko
1 pakke
(Hvete)
Urtemiks
1 pakke
Egg
2 stk
(Egg)
Mozzarella
2 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 895 kcal
  • Fett: 49 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mozzarellaen kan serveres kald. Stek da pankoen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.

 Bland sammen pankoen og urtemiksen på en tallerken. Ha 1 dl hvetemel på en annen tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Kutt hver ost i fire skiver og tørk skivene godt med kjøkkenpapir. Krydre osten med litt salt og pepper. Vend osteskivene først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i pankoen. 
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren. 
Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. 
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 1 minutt på hver side.   
 Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte mozzarellaen. Server hvitløksdressingen til retten. God middag! 
God middag!