Laktosefri
Vietnamesiske ferske vårruller med reker og hoisin- og peanøttsaus
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Skalldyr·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
Gulrot
1 stk
Agurk
1 stk
Mynte
1 bunt
Reker
1 pakke
Rispapir
1 pakke
Strimlet kålsalat
120 g
Chilimajones
1 pakke
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 809 kcal
- Fett: 43 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett grønnsakene, urtene og rekene i hver sine skåler på bordet, og en bolle med varmt vann i midten av bordet. Så kan alle rulle sine egne vårruller!
Skrell gulroten og skyll agurken og mynten. Kutt agurken og gulroten i strimler, og dra av myntebladene. Ha rekene i en skål.
Rør sammen sesam- og chilisausen, hoisinsausen og peanøttene i en skål. Smak til med saft fra limen. Server dippsausen til retten.
Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann (se tips). Dypp ett og ett rispapir i vannet i 5 sekunder. Legg det over på en tallerken mens arket fortsatt er litt stivt (det vil mykne etterhvert som du fyller det). Fyll rispapiret med rekene, agurk- og gulrotstrimlene, kålsalaten, chilimajonesen og myntebladene. Løft rispapiret fra undersiden og over fyllet. Brett så inn hver av kortsidene og rull sammen til en stram rull.
Vel bekomme!
God middag!