Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du har noen oliven stående i kjøleskapet, passer de godt inn i denne retten. Tilsett da olivenene samtidig som torsken.
Sett ovnen på 180 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Kutt rødløk i skiver. Ha rødløken og wokmiksen i en ildfast form og ha over olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 6 minutter. Ta formen ut av ovnen, legg torsken oppå grønnsakene og smør over tomatpesto. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i omtrent 10 minutter. Torsken er ferdig når den så vidt flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Server bakt torsk med tomatpesto, grønnsaker og ris.
God middag!