Pepperstekt hysefilet med potetmos og kaperssmør
Ny oppskrift
Under 0 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Hysefilet
650 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Brokkoli
1 stk
Smør
4 ss
Sjalottløk
1 stk
Kapers
2–3 ss
Soyasaus
3–4 ss
Sitron
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan selvfølgelig stå over å pepre fisken hvis noen i familien ikke liker det sterke så godt. Ønsker du likevel å gi fisken et løft, kan du alternativt krydre den med malte korianderfrø og fennikelfrø. Det gir en friskere smak til fisken. Vil du bruke din favorittkryddermiks, er det naturligvis også i orden.
Sett over en kjele med vann til koking av brokkoli. Ha potetmosen i en kjele og varm forsiktig opp. Eventuelt kan du koke opp en stor kjele med vann, legge posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Det er enklere, men vil ta litt lenger tid.
Varm opp en stekepanne med olje på høy temperatur. Knus pepperkornene grovt og krydre fiskefiletene med salt og pepper. Bruk så mye pepper du ønsker. Jeg liker å krydre bare den ene siden med pepper, det blir penere og gir en mildere smak. Krydre da den siden du steker først.
Legg fisken i stekepannen og stek den på begge sider til den er gyllen og nesten gjennomstekt. Den trenger omtrent 2–3 minutter på hver side, avhengig av temperaturen i pannen og tykkelsen på fisken. Press over litt sitronsaft til slutt, og legg fisken over på en tallerken.
Del brokkoli i buketter og brokkolistilken i staver. Kok både bukettene og stavene i 4–5 minutter, avhengig av størrelsen.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
I samme panne som du stekte fisken i, tilsett smør og la det frese livlig helt til fresingen begynner å roe seg. Finhakk løk og stek den i pannen til den er blank. Ha i kapers og trekk pannen til side. Tilsett soyasaus, sitronsaft og finhakket persille. Legg fisken tilbake i pannen.
Server pepperstekt hyse med potetmos, brokkoli og kaperssmør.
God middag!