Kyllinglår med meksikansk ris, og jalapeño- og koriander crema

Mexico

Glutenfri

Kyllinglår med meksikansk ris, og jalapeño- og koriander crema

3.73 (77)
Under 45 min
17 Ingredienser
"Crema" er en kremet saus som ofte serveres til meksikansk mat. Den vanligste varianten av denne sausen minner mest om lettrømme, men i denne retten er det lagt til både koriander og jalapeño for ekstra god og frisk smak!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
Rød paprika
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Jasminris
135 g
Moste tomater
1 flaske
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
1 dl
Three spice
1 pakke
Lime
½ stk
Kyllinglår
520 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Koriander
½ bunt
Jalapeño
½ stk
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1082 kcal
  • Fett: 51 g
  • Karbohydrater: 94 g
  • Protein: 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fjern frøene på jalapeñoen hvis du ikke ønsker det for sterkt.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll, rens og kutt paprikaen i terninger. Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. 
Ha three spice krydderet i en bolle sammen med 1 ss olje, ½ ts salt og saft fra halve limen. Del kyllinglårene i leddet, og vend dem i marinaden. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side til den får litt farge, og legg den over på en tallerken. 
Skyll korianderen og jalapeñoen. Del jalapeñoen i grove biter (se tips). Dra korianderbladene av stilkene, og ha stilkene og halvparten av bladene i et litermål sammen med majonesen, yoghurten, jalapeñoen og saft fra resten av limen. Kjør det sammen med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek paprikaen, løken og hvitløken i 2–3 minutter. Ha i risen, bønnene, de moste tomatene, buljongen, 1 dl vann og eventuelle rester av marinaden fra steg 3. Kok opp under omrøring, og ha det over i en ildfast form. Legg i kyllingen med skinnsiden opp, dekk formen med aluminiumsfolie, og stek det hele midt i ovnen i 15 minutter. Ta så av folien og stek videre i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
 La risformen hvile i 5–10 minutter før servering, og topp med resten av korianderen fra steg 4. Server jalapeño- og koriander cremaen til retten.
God middag!