Black bean enchiladas med guacamole og picco de gallo
Vegetar

Black bean enchiladas

med guacamole og picco de gallo
4.02 (242)
Under 30 min
20 Ingredienser
Enchiladas er en populær meksikansk rett som består av fylte tortillas, bakt i ovnen med en tomatisert krydret saus og gratinert ost. Med hjemmelaget guacamole og frisk tomatsalsa er dette måltidet fullt av deilige meksikanske smaker!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • sukker
  • vann
Rødløk
⅔ stk
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Tomatpuré
1 pakke
Maisstivelse
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Three spice
1 pakke
Tortillalefser
½ pakke
(Hvete, Gluten)
Revet ost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
3 dl
Tomat
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Rødløk
⅓ stk
Avokado
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
891 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du ikke stavmikser kan du mose avokadoen sammen med en gaffel.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skrell og kutt to tredjedeler av rødløken i tynne skiver og vend det sammen med saften fra halve limen og 1 ts sukker i en skål.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil av laken, og skyll bønnene. Ha tomatpuréen, 3 dl vann, halve pakken med maisstivelsen, buljongen, three spice krydderet og litt salt i en kjele og kok opp under omrøring.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og paprikaen i 3–4 minutter. Ha i bønnene, maisen og omtrent 1 dl av enchiladasausen og stek videre i 2–3 minutter. 
 Fyll hver av tortillalefsene med bønnefyllet, og rull dem sammen. Legg enchiladaene ved siden av hverandre i en ildfast form, og fordel resten av enchiladasausen over. Dryss over den revne osten og stek enchiladaene i ovnen i 7–10 minutter, til osten har smeltet.
 Skyll tomatene og korianderen. Kutt tomatene i små terninger, finhakk korianderen og resten av løken fra punkt 2. Ha det hele i en skål, og smak til med salt og litt limesaft.
Del avokadoen i to på langs og trykk ut steinen. Ha avokadokjøttet i et litermål sammen med lettrømmen, litt salt og saft fra limen. Kjør det sammen med en stavmikser til en passe grov mos (se tips).
 Kutt resten av limen i båter og server disse til retten.
God middag!