Vårlig bulgursalat med nektarin, panert middagsost og hvitløksdressing
Vegetar

Vårlig bulgursalat med nektarin, panert middagsost og hvitløksdressing

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Egg
2 stk
(Egg)
Panering
1 pakke
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Hvetemel
1 dl
Bulgur
125 g
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Nektarin
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 675 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald. Stek da paneringen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.

Ha 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Ha paneringen i en egen skål. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.   
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren. 
Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og nektarinen i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de panerte osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Ha osteskivene over på litt kjøkkenpapir, og krydre dem med litt salt og pepper. Kutt middagsosten i mindre skiver før servering.   
 Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte middagsosten. Server hvitløksdressingen til retten. God middag!
God middag!