Pannestekt hysefilet med ovnsbakte poteter, brokkoli og smørsaus
Glutenfri

Pannestekt hysefilet med ovnsbakte poteter, brokkoli og smørsaus

3.97 (61)
Under 20 min
4 Ingredienser
Saftig fisk, lettkokte grønnsaker og deilig smørsaus - tradisjonelt, klassisk og veldig godt, og du har middag på bordet før du rekker å si «tidsklemma».

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Delikatessepoteter
300 g
Brokkoli
1 stk
Hysefilet
325 g
(Fisk)
Smør
½ ss
(Melk)
Smørsaus
½–1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 502 kcal
  • Fett: 27 g
  • Karbohydrater: 30 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke fisken i ovnen sammen med potetene. Da har du fisken i en smurt ildfast form. Krydre den med salt og pepper, og topp med litt smør. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skyll potetene. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Del brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok brokkolien i 3–4 minutter, eller til det er mørt. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett ½ ss smør mot slutten av steketiden.  
 Hell sausen over i en liten kjele, kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!