Kjøttboller med grønnsaker, agurk- og tomatsalat og tzatzikidressing
Roede
Glutenfri

Kjøttboller med grønnsaker, agurk- og tomatsalat og tzatzikidressing

4.23 (201)
Under 30 min
11 Ingredienser
Vi har sneket inn grønnsaker i disse kjøttbollene, så de er ekstra saftige. Olivenene og tzatzikien gir salaten en smak av Hellas.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Kjøttboller med grønnsaker
300–360 g
Olje
1 ts
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Ruccola
50 g
Kalamataoliven
1 pakke
Oregano
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 674 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 50 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag ovnsbakte poteter i stedet: Skyll og kutt potetene i skiver eller båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek dem i ovnen i 20–25 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. 
 Skyll og kutt tomaten og den halve agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Bland sammen grønnsakene, olivenene, basilikum- og oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper i en salatbolle (se tips). 
 Kutt resten av agurken i strimler. Bland sammen agurken, yoghurten og persilladen i en skål.
God middag!
150 g Potet: 150 g Salat: 125 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 470 kcal.
God middag!