Sitronmarinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus
Laktosefri
Glutenfri

Sitronmarinert kyllingfilet med ovnsbakte poteter, grønnkål og rødvinssaus

4.22 (821)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Rødløk
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Sjampinjong
100 g
Grønnkål
100 g
Smør
½ ss
(Melk)
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 527 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 41 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også steke rødløken med soppen og grønnkålen for mer smak.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt rødløken i båter. Skrell og kutt selleriroten i terninger. Fordel potetene, løken og selleriroten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
 Ta kyllingen ut av pakken, og del den i to på langs. Ta vare på kraften. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på alle sider, i 1–2 minutter. Legg kyllingen oppå potetene og grønnsakene i ovnen når det gjenstår 8–10 minutter av grønnsakenes steketid, og stek den ferdig med grønnsakene.  
 Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Skyll og tørk grønnkålen. Ha soppen i stekepannen, og stek den på middels varme i omtrent 5 minutter. Ha i grønnkålen og ½ ss smør mot slutten av soppens steketid, og bland. Krydre med litt salt og pepper.  
Hell rødvinssausen og kraften fra kyllingpakken over i en liten kjele. Kok opp på middels varme under omrøring.
Vel bekomme!
God middag!