Laktosefri
Glutenfri
Hoisinstekte svinestrimler med grønnsaksris og curry- og mangodressing
4.1 (458)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Gulrot
1 stk
Brokkoli
1 stk
Fullkornsris
135 g
Svinestrimler
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Lime
½ stk
Curry- og mangodressing
½–1 pakke
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 667 kcal
- Fett: 22 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker kan du steke risen i litt olje, så den får litt stekeskorpe før du vender den inn med grønnsakene,
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell gulrøttene og løken. Kutt gulrøttene i små terninger og grovhakk løken. Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Fordel grønnsakene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 4–5 minutter, til det så vidt er gjennomstekt. Vend inn hoisinsausen, og varm opp. Klem over saften fra halve limen, og smak til med salt og pepper.
Vend den ferdigkokte risen inn med de ovnsstekte grønnsakene. Smak til med salt.
Kutt resten av limen i båter. Server grønnsaksrisen med det hosinstekte kjøttet. Topp med curry- og mangodressingen, og server limebåtene ved siden av.
God middag!