Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus

Japan

Nagoya Tebasaki - Japansk fritert kylling med friske grønnsaker, jasminris og dippsaus

3.96 (208)
Under 40 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • hvitvinseddik
  • hvetemel
  • vann
  • sukker
  • salt
  • olje
Jasminris
135 g
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Røkt chilimix
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Maisstivelse
½ pakke
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Hvitvinseddik
1 ss
Hvetemel
½ dl
(Hvete)
Ingefær
½ bit
Hvitløksfedd
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Maisstivelse
½ ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Vann
1½ dl
Hvitvinseddik
1 ss
Sukker
2 ss
Agurk
½ stk
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 849 kcal
  • Fett: 26 g
  • Karbohydrater: 106 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en stor skål, og vend inn yoghurten, 2 ss soyasaus, 1 ss eddik og ½ pakke chilikrydder. Del kyllingbitene i mindre stykker og vend dem inn i marinaden. 
Skrell og finriv ingefæren og hvitløken. Ha ingefæren og hvitløken i en liten kjele og tilsett 3 ss soyasaus, 1½ dl vann, 1 ss eddik, 2 ss sukker og ½ pakke chilikrydder. Kok over lav varme i 4 minutter. Tilsett sesamfrøene. Bland ½ ss maisstivlese med 1 ts kaldt vann. Kok opp sausen og jevn sausen med maisstivelsen.   
 Skrell agurken og rødløken, og skyll pak choyen. Del agurken på langs og skrap ut innmaten med en skje. Kutt agurken i grove biter, og rødløken og pak choyen i strimler. Ha grønnsakene i en skål og vend inn litt salt, sesamfrøene og saften fra halve limen. Kutt resten av limen i båter til servering. 
Vend sammen ½ dl hvetemel og halve pakken med maisstivelse på en tallerken. Ta opp kyllingbitene fra marinaden og vend dem i melblandingen. Varm opp rikelig med olje i en stekepanne og friter kyllingbitene i omtrent 7 minutter eller til de er gjennomstekte og paneringen er sprø.  
Server den friterte kyllingen med jasminrisen, grønnsakene og dippsausen, og server limebåtene ved siden av. God middag!  
God middag!