Grove karbonader med ovnsbakte poteter, ertestuing og løksjy

Grove karbonader med ovnsbakte poteter, ertestuing og løksjy

4.11 (811)
Under 20 min
5 Ingredienser
Karbonader med løksjy og ertestuing. Her får du det meste ferdiglaget og klart til en herlig hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • vann
  • olje
  • soyasaus
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Ertestuing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Oksebuljong
1 pakke
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
3 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 815 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt finhakket hvitløk med potetene før du ovnsbaker dem for ekstra smak.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side. Ha karbonadene over i en ildfast form, og stek dem i ovnen sammen med potetene de siste omtrent 5 minuttene av potetenes steketid.
 Skrell løken, og kutt den i to og deretter i skiver. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og stek løken i fettet fra karbonadene i 2–3 minutter, til løken er gyllen. Ha i litt ny olje, og bland inn 1 ss hvetemel. Ha i 3 dl vann og oksebuljongen, og la sjyen småkoke i 2–4 minutter. Smak til med salt, pepper og soyasaus. 
Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag! 
God middag!