Roede
Glutenfri
Kyllingbryst med dampet asparges og sommerkål, potetmos og sitrusvinaigrette
4.18 (62)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- melk
- olje
- vann
- sukker
- olivenolje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Margarin
½ ss
Melk
1 dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rødløk
1 stk
Sitruskrydder
½–1 pakke
Olje
1 ts
Sommerkål
½ stk
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Sitron
1 stk
Appelsin
1 stk
Sukker
½ ss
Olivenolje
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 551 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 49 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos potetene sammen med ½ ss margarin og 1 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Skrell og kutt løken i tynne båter. Ha løken og kyllingen over i en ildfast form, og krydre med sitruskrydderet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver.
Kok opp 2 dl lettsaltet vann i en kjele. Ta bort det ytterste laget på kålen, og kutt den i båter. Knekk av og fjern den nederste og trevlete delen av aspargesene, og kutt de øverste delene i to. Skru ned varmen til middels, og damp grønnsakene under lokk i vannet i omtrent 3 minutter. Hell av vannet.
Skyll sitronen og appelsinen i vann, og finriv skallet (kun det gule og oransje) på et rivjern. Del fruktene i to, og press ut saften i en skål. Pisk inn ½ ss sukker og 2 ss olivenolje. Smak til med litt salt og skallet fra fruktene.
150 g Kylling: 125 g Grønnsaker: 150 g Sitrusvinaigrette: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!