Kyllingfilet i soya- og ingefærsaus med brokkolisalat og fullkornsris
Roede
Laktosefri

Kyllingfilet i soya- og ingefærsaus med brokkolisalat og fullkornsris

4.12 (800)
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne salaten må du smake: sprø brokkoli, søt klementin og frisk spinat får litt sting fra chiliflak og krønsj fra sesamfrø - perfekt tilbehør til saftig kylling.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • hvetemel
  • vann
  • soyasaus
Fullkornsris
135 g
Brokkoli
1 stk
Spinat
50 g
Klementin
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Rødløk
1 stk
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Hønsebuljong
½ pakke
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Olje
1 ts
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Vann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 650 kcal
  • Fett: 22 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 3 minutter. Skyll og tørk spinaten. Skrell og kutt klementinen i biter. Bland sammen brokkolien, spinaten, klementinen og litt olivenolje i en serveringsskål, og smak til med litt soyasaus. Topp salaten med sesamfrøene og ønsket mengde av chiliflakene.  
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Ha kraften fra kyllingpakken i en skål, og skjær kyllingen i to.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og løken i 4–5 minutter, til kyllingen er gyllen. Snu på kyllingen midtveis i steketiden. Ha kyllingen over på en tallerken. Rør inn ½ ss hvetemel, kraften fra kyllingpakken, hønsebuljongen, soya- og ingefærsausen og 1 dl vann med løken i stekepannen. La sausen småkoke i omtrent 3 minutter, og legg kyllingen tilbake i sausen det siste minuttet. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk.
God middag!
125 g Ris: 100 g Grønnsaker: 160 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 350 kcal.
God middag!