Spinat- og sitronkremet risoni med beter og skjørost
Roede
Vegetar

Spinat- og sitronkremet risoni med beter og skjørost

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gulrøtter
200–300 g
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Honning
1 pakke
Spinat
50 g
Olje
1 ts
Risoni
150 g
(Hvete)
Sitron
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Spinat
150 g
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Olje
1 ts
Salt
½ ts
Skjørost
½ pakke
(Melk, Laktose)
Panering
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 613 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 99 g
  • Protein: 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rødbetene avgir mye farge, så bruk gjerne et plastskjærebrett og plasthansker når du tilbereder dem.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene og betene i grove biter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne.
Tilbered risonien som anvist på pakken. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på sitronen. Ha sitronskallet over i en liten skål, og spar det til toppingen.
 Skrell og knus hvitløken, og skyll all spinaten. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og 150 g av spinaten i omtrent 3 minutter, til spinaten har falt helt sammen. Ha den stekte spinaten, hvitløken, crème fraîchen og ½ ts salt over i et litermål, og kjør det hele sammen med en stavmikser eller i en blender, til en glatt saus. Smak til med pepper og saft fra sitronen.
Sil vannet av den fredigkokte risonien, og ha den tilbake i kjelen. Bland inn spinatsausen. Smak eventuelt til med mer saft fra sitronen, salt og pepper.
Vend honningen og resten av spinaten inn i de ferdigstekte grønnsakene.
 Server den kremede risonien, og topp med grønnsakene, skjørosten, paneringen og skallet fra sitronen. 
200 g Kremet risoni: 200 g Topping: 50 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!