Massaman grønnsakscurry med jasminris, stekte blomkålskiver og hakkede peanøtter
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry med jasminris, stekte blomkålskiver og hakkede peanøtter

3.95 (113)
Under 35 min
13 Ingredienser
Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her har vi byttet ut kyllingen med sprøstekte blomkålskiver.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Peanøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • soyasaus
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Gul løk
½ stk
Hvitløksfedd
½ stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Lime
½–1 stk
Massaman currypaste
½–1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Sukker
½–1 ss
Blomkål
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Smør
1–2 ss
(Melk)
Koriander
1 bunt
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 85 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake blomkålen i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i gulroten, paprikaen, halvparten av hvitløken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter.
 Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen.. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, 1–2 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
 Kutt blomkålen i to, og deretter i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 3 minutter på hver side (se tips). Tilsett 1–2 ss smør og resten av hvitløken når det gjenstår 1 minutt av blomkålens steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
 Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med blomkålen, de hakkede peanøttene og korianderen.
God middag!