Kyllingburger med søtpotetfries, steinsoppaioli og råkostsalat med eple

Kyllingburger med søtpotetfries, steinsoppaioli og råkostsalat med eple

3.93 (90)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Spelthvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpoteter
1½–2 stk
Kyllingburgere
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Grønt eple
1 stk
Råkostmiks
150 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
sopp-/porcinipulver
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 863 kcal
  • Fett: 45 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend sammen råkostsalaten med steinsoppaiolien til en coleslaw.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpotetene i tynne staver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 12–15 minutter, eller til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre burgerne med persilladen. Ta stekepannen av varmen og la burgerne hvile i pannen frem til servering. 
 Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Bland epleskivene sammen med råkostmiksen i en skål.    
Varm hamburgerbrødene på en rist i ovnen i 2–3 minutter.  
 Ha aiolien i en skål, og smak til med steinsoppulveret. 
 Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, råkostsalaten og steinsoppaiolien, og server søtpotetfriesene ved siden av.
God middag!