Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

Pannestekt kyllingbryst med timian- og hvitløksbakte poteter, honningglaserte gulrøtter og appelsinsaus

4.35 (209)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Kokte timian- og hvitløkspoteter
200 g
(Sulfitt)
Honning
1 pakke
Kyllingbryst med skinn
250 g
Smør
1 ss
(Melk)
Kremet appelsinsaus
½ pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 830 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skrell og kutt gulrøttene i fire på langs. Skrell og finhakk hvitløken. Kutt potetene i to hvis de er store. Ha gulrøttene på den ene side i en ildfast form, og potetene og hvitløken på den andre siden, og vend inn litt olje, salt og pepper. Vend gulrøttene i honningen. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte. 
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 7–9 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen mens den steker. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!
God middag!