Krydrede kyllingkjøttboller med ostegratinerte poteter, tomatsalsa og aioli
20-30
Glutenfri

Krydrede kyllingkjøttboller med ostegratinerte poteter, tomatsalsa og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • salt
  • pepper
  • olje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ostegratinerte poteter

poteter
Poteter
350 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke

Kyllingkjøttboller

kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
panering
Panering
50 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl

Salat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk

Tilbehør

tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 876 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ha litt vann på hendene før du ruller kjøttbollene. Bruk gjerne opp grønnsaksrester i den friske salaten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ostegratinerte poteter: Skyll og kutt potetene i fire. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn osten, og stek potetene i 5 minutter til.
  3. Kyllingkjøttboller: Bland sammen kyllingkjøttdeigen, paneringen, ½ dl melk, krydderblandingene og litt salt i en bolle. Rull små kjøttboller av kjøttdeigen (se tips). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i et par minutter på hver side, til de har en jevn stekeskorpe. Skru ned temperaturen til middels varme, og stek kjøttbollene videre i 4–5 minutter, til de er gjennomstekte.
  4. Salat: Skyll salaten og kutt den i strimler. Kutt tomaten i terninger. Ha salaten og tomaten i en bolle, og vend inn litt olivenolje og valgfri eddik.
  5. Tilbehør: Server tomatsalsaen og aiolien til retten.