Ponzustekt aubergine med korianderris og asiatisk pæresalat
20-30
Laktosefri
Vegetar

Ponzustekt aubergine med korianderris og asiatisk pæresalat

Dette er en skikkelig smaksbombe. Auberginen får sting fra ponzusaus og chili, frisk pæresalat er tilbehør. Liker du asiatisk mat, vil du elske dette.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Korianderris

rødløk
Rødløk
½ stk
koriander
Koriander
½ bunt
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
basmatiris
Basmatiris
135 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
Vann
2.5 dl

Asiatisk pæresalat

finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
lime
Lime
½ stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
pære
Pære
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Stekt aubergine og hjertesalat

aubergine
Aubergine
1 stk
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
½ pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Topping

hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
koriander
Koriander
½ bunt
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 703 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en grillpanne så kan auberginen og hjertesalaten tilberedes i den over høy varme for ekstra god smak.

  1. Korianderris: Skrell og finhakk halve rødløken. Skyll og tørk korianderen. Finhakk korianderstilkene, og legg bladene til siden. Varm opp en kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken sammen med korianderstilkene i 1–2 minutter, eller til løken er blank. Tilsett buljongen, 2.5 dl vann og risen. Kok opp og tilbered risen som anvist på pakken. Kok edamamebønnene de siste 2–3 minuttene av koketiden.
  2. Asiatisk pæresalat: Ha chiliblandingen i en bolle, bland inn saften fra halve limen, og halve pakken med ponzusaus. Skrell og kutt pæren i tynne skiver. Kutt resten av rødløken i tynne skiver. Vend pæreskivene og rødløken i dressingen, og la dem marinere frem til servering.   
  3. Stekt aubergine og hjertesalatKutt auberginen i fire på langs, og pensle skivene med litt olje. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de mykner. Ha auberginen over på et fat og ha resten av ponzusausen og chiliblandingen over. Del hjertesalaten i to, gni den inn med litt olje, salt og pepper. Stek også salaten over høy varme med snittsiden ned i 1–2 minutter.  
  4. Topping: Topp risen med de hakkede peanøttene og korianderbladene. Kutt resten av limen i båter og klem saften over auberginen.