Gresskarrisotto med beter, grønnkål og chevre
20-30
Glutenfri
Vegetar

Gresskarrisotto med beter, grønnkål og chevre

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakte grønnsaker og grønnkål

flaskegresskar
Flaskegresskar
½ stk
gulbete
Gulbete
1 stk
rødbete
Rødbete
1 stk
grønnkål
Grønnkål
50 g

Gresskarrisotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl

Til servering

chevre
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 708 kcal
  • Fett 25 g
  • Karbohydrater 98 g
  • Protein 24 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend litt av chevren inn i risottoen for ekstra smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Bakte grønnsaker og grønnkål: Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Skrell og kutt betene i båter. Ha betene på den andre siden av stekebrettet og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de er møre.    
  3. Gresskarrisotto: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om av og til.
  4. Bakte grønnsaker og grønnkål, fortsettelse: Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på stekebrettet med grønnsakene når det gjenstår 4–5 minutter av steketiden, og stek det hele videre til grønnkålen er sprø.      
  5. Gresskarrisotto, fortsettelse: Ha den revne osten og ¼ av de ovnsbakte gresskarbitene over i en skål, og mos det sammen. Bland mosen inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper. 
  6. Servering: Server risottoen med resten av gresskarbitene, betene, grønnkålen og smuldre chevren over.