Vegetar
Plantebasert lasagne
med ruccola- og tomatsalatRetten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Plantebasert mince med tomatsaus
280 g
Oregano
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Vann
1 dl
Helmelk
3 dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Ferske pastaplater
½–1 pakke
Revet ost
100 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 923 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 82 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Forbered lasagnen dagen før, og varm den opp i ovnen før servering for å spare tid dagen den skal serveres.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til løken er blank. Ha i den plantebaserte miksen, og stek videre i 1–2 minutter. Tilsett oreganokrydderet og de hakkede tomatene og skyll boksen med 1 dl vann. La det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en liten kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt.
Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med tomatsaus i bunnen av formen, deretter et lag med lasagneplater, og til slutt et lag med hvit saus. Gjenta dette 2–3 ganger. Trykk platene godt ned, slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med osten, og stek den midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll ruccolaen og tomatene. Tørk ruccolaen, og kutt tomatene i store biter. Bland det i en bolle. og Vend inn 1/2 ss olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
God middag!