Kjøtt- og grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og brun saus
4.26 (210)
Under 30 min
6 Ingredienser
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken.
Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Potetmos
500 g
Gulrøtter
2 stk
Pastinakk
1 stk
Gul løk
1 stk
Karbonader med grønnsaker
360 g
Brun saus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 785 kcal
- Fett: 42 g
- Karbohydrater: 66 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell gulrøttene, pastinakken og løken. Kutt grønnsakene i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!