Linguine med persillepesto, bacon og fetaost
4.13 (157)
Under 20 min
9 Ingredienser
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Pasta
200 g
Rødløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Tomat
1 stk
Fetaost
100 g
Ruccola
50 g
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 946 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 79 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å lage en mer smakfull persillepesto, kan du tilsette litt revet parmesan eller en annen type ost. Opprinnelig er det pinjekjerner i pesto, men du kan også bruke cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet (se tips). Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persillepestoen.
Bland løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen med pastaen før servering.
God middag!