Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri
Hoisin- og limeglasert kyllinglårfilet
med wokkede grønnskaker og jasminrisRetten har ingen vurdering
Under 20 min
11 Ingredienser
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Peanøtter·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
135 g
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 862 kcal
- Fett: 41 g
- Karbohydrater: 77 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør at kyllingen blir ekstra saftig og mør.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skyll limen godt, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Krydre med salt og pepper. Tilsett hoisinsausen, soyasausen, ½ dl vann og saften fra halve limen, og kok opp. Smak til med det revne limeskallet og eventuelt mer saft fra limen.
Skrell gulroten, skyll vårløken og pak choyen. Del gulroten og pak choyen i skiver på skrå. Kutt vårløken i tynne ringer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter, til de er lett gylne, men fortsatt litt sprø i konsistensen. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ønsket mengde av den finkuttede ingefær-, hvitløk- og chiliblandingen, og stek videre i 1 minutt.
Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken før servering.
God middag!