Hoisin- og limeglasert kyllinglårfilet med wokkede grønnsaker og ris
Saktevoksende kylling
Laktosefri
Glutenfri

Hoisin- og limeglasert kyllinglårfilet

med wokkede grønnskaker og jasminris
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Hoisinsaus og kylling passer perfekt sammen. Med sprø og frisk pak choy og knasende peanøtter, sender denne retten deg direkte til Asia.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Jasminris
135 g
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
½ dl
Gulrot
1 stk
Vårløk
1 pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hakkede peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
862 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Behold fettet på kyllingen, det smelter i stekepannen og gjør at kyllingen blir ekstra saftig og mør.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
Skyll limen godt, og finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, eller til den er gyllen (se tips). Krydre med salt og pepper. Tilsett hoisinsausen, soyasausen, ½ dl vann og saften fra halve limen, og kok opp. Smak til med det revne limeskallet og eventuelt mer saft fra limen.
 Skrell gulroten, og skyll vårløken og pak choyen. Del gulroten og pak choyen i skiver på skrå, og kutt vårløken i tynne ringer. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek gulroten og pak choyen i 2–4 minutter under omrøring, til de er lett gylne men fortsatt sprø. Bland inn sesamfrøene, halvparten av vårløken og ingefærblandingen, og stek videre i 1 minutt.  
Topp retten med de hakkede peanøttene og resten av vårløken ved servering.
God middag!