Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- smør
- sukker
- vann
- salt
- pepper
- olje
Byggkornssalat
Byggkorn (Bygg)
125 g
Dill
½ bunt
Reddiker
1 pakke
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Marinert rødløk
Rødløk
1 stk
Sitron
½ stk
Dill
½ bunt
Sukker
1 ts
Smørdampet spisskål
Spisskål
½ stk
Sitron
½ stk
Smør (Melk)
1 ss
Vann
1 dl
Kremet saus
Crème fraîche (Melk, Laktose)
1 pakke
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 603 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 62 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp byggkornssalaten med den marinerte løken og dillen, eller bland det inn med salaten. Den kremede sausen kan også serveres kald.
- Byggkornssalat: Tilbered byggkornene som anvist på pakken. Skyll dillen og reddikene. Finhakk halvparten av dillen og kutt reddikene i tynne skiver.
- Marinert rødløk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Grovhakk resten av dillen. Bland sammen saften fra halve sitronen og 1 ts sukker i en skål. Vend inn rødløken og dillen, og la det hele marinere i laken frem til servering.
- Smørdampet spisskål: Fjern det ytterste laget på kålen og del den i 4 båter. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kålbåtene med snittflatene ned i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de har fått en stekeskorpe. Smelt 1 ss smør i stekepannen og ha over 1 dl vann. Kok opp, skru ned varmen, og la kålen dampe under lokk i omtrent 3 minutter. Press saften fra resten av sitronen over kålen, og krydre med litt salt og pepper.
- Byggkornssalat, fortsettelse: Sil vannet av de ferdigkokte byggkornene og vend inn 1 ss smør. Bland sammen byggkornene, den finhakkede dillen og reddikene i en serveringsbolle og smuldre skjørosten over ved servering (se tips).
- Kremet saus: Ha crème fraîchen i en liten kjele og varm forsiktig opp på middels varme. Smak til sausen med sitruskrydderet.