15-20
Laktosefri
Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker og syltet polkabete
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olje
Ris
Basmatiris
135 g
Syltet polkabete
Polkabete
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Grønne erter
125 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Servering
Koriander
1 bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 1034 kcal
- Fett 43 g
- Karbohydrater 130 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, hvis dere ikke ønsker å servere det blandet.
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Syltet polkabete: Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn beteskivene, og la de trekke i laken frem til servering.
- Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt gulroten i skiver.
- Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett paprikaen, gulrøttene og ertene (se tips). Stek det hele i omtrent 3 minutter og ha i teriyakisausen. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la kjøttdeigen og grønnsakene trekke seg ferdig i sausen, i omtrent 2 minutter.
- Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Server aiolien til retten og topp med den syltede polkabeten og korianderen. God middag!