Sunt valg
Godt og rimelig
Gratinert pastaform med bacon, brokkoli og salat
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- salt
- pepper
- olje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
Casarecce
200 g
Brokkolibuketter
150 g
Rødløk
1 stk
Bacon
150 g
Kokestabil matfløte
½–1 pakke
Paprikakrydder
½–1 pakke
Revet Grande Premium
1 pakke
Pastavann
1 dl
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 21 g
- Karbohydrater: 84 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk en tørr stekepanne. Legg baconet oppi pannen, og varm forsiktig opp til baconet slipper fettet. Stek baconet i sitt eget fett til det er gyllent og sprøtt.
Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme, og kok opp lettsaltet vann i en kjele.
Kok pastaen i vannet fra steg 1 i omtrent 8 minutter, slik at den fortsatt har litt tyggemotstand. Kok brokkolien i vannet sammen med pastaen de siste 2 minuttene av koketiden. Ta vare på omtrent 1 dl av pastavannet når pastaen og brokkolien siles.
Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek baconet i 5–6 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Ha i løken, matfløten, pastavannet og paprikakrydderet. Kok opp, skru ned varmen, og la det småkoke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper.
Ha blandingen fra steg 3 i en ildfast form, og vend inn den kokte pastaen og brokkolien. Strø over den revne osten, og stek pastaformen i ovnen i 10–12 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og kutt tomaten i båter. Ha kålsalaten og tomaten i en bolle, og smak til med litt eddik, salt og pepper.
God middag!
God middag!