20-30
Vegetar
Brokkoli- og halloumisalat med couscous, tranebær og yoghurtdipp
Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Med tranebær, brokkoli og couscous blir dette inspirerende vegetarmat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Brokkolisalat
Brokkoli
1 stk
Couscous (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Tranebær
1 pakke
Yoghurtdipp
Tyrkisk krydder
1 pakke
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
250 g
Chipotlemiks
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 743 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Brokkolisalat: Kutt brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Ha brokkolien på toppen av couscousen, og ha på lokk. Skrell og finhakk rødløken. Kutt tomaten i terninger.
- Brokkolisalat, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Tilsett den kokte couscousen og brokkolien, og stek det hele videre i 1 minutt. Krydre med salt og pepper.
- Yoghurtdipp: Bland det tyrkiske krydderet med yoghurten. Smak til med saft fra limen, salt og pepper. Topp med 1 ss olivenolje. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten.
- Halloumi: Bruk stekepannen fra punkt 2, og ha i litt ny olje. Kutt halloumien i terninger, og stek dem i 1–2 minutter på hver side, til osten er gyllen. Ha i ønsket mengde av chipotlemiksen.
- Servering: Fordel brokkolien og couscousen utover et fat. Topp med tranebærene, tomatterningene og halloumiterningene. Ha litt av yoghurtdressingen over salaten, eller server den til retten.