35-45
Vegetar
Byggotto med pannestekt blomkål og eple, toppet med skjørost og dill
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- bygg,
- melk
Basisvarer
- vann
- smør
- olje
- salt
- pepper
Byggotto
Byggkorn (Bygg)
125 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
½–1 pakke
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør (Melk)
1 ts
Stekte grønnsaker
Purre
½–1 stk
Blomkål
½–1 stk
Grønt eple
1 stk
Topping
Skjørost (Melk, Laktose)
1 pakke
Dill
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 629 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt blomkålen i tykke skiver, og stek dem i pannen som blomkålbiffer i omtrent 3 minutter på hver side.
- Byggotto, forberedelse: Kok byggkornene i 6 dl lettsaltet vann i omtrent 30 minutter, eller til de er ferdigkokte. Sil av vannet.
- Stekte grønnsaker: Kutt purren i to på langs, skyll den godt innvendig og kutt den i tynne skiver. Kutt blomkålen i små buketter. Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 5 minutter. Tilsett purren de siste 2 minuttene av steketiden. Krydre med litt salt og pepper. Tilsett epleterningene og la det stå på lav varme frem til servering.
- Byggotto: Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en vid kjele eller høy stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Tilsett de ferdigkokte byggkornene, grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½–1 dl vann. Kok opp, og la det småkoke i 2–3 minutter. Byggottoen skal være litt tykk og kremet.
- Byggotto, fortsettelse: Vend Grande Premuim-osten og 1 ts smør inn i byggottoen. Smak til med pepper.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk dillen. Topp byggottoen med de stekte grønnsakene, skjørosten og dillen.