Banh mi - grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones
Roede
Laktosefri

Banh mi - grov vietnamesisk bagett med hoisinstekt kyllinglår, syltede grønnsaker og chilimajones

4.25 (163)
Under 35 min
10 Ingredienser
Dette er en Roedevariant av en vietnamesisk sandwich, populær street food. Vi har fylt den med syltede grønnsaker, chilimajones og saftig kyllinglår med hoisinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
Grove bagetter
1–2 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Eplesider-/hvitvinseddik
1 dl
Vann
2 dl
Sukker
½ dl
Gul løk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Olje
1 ts
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Srirachasaus
½ pakke
Chilimajones
⅓ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1046 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 120 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bagettene kan byttes ut med kokt ris hvis det frister mer. Gulrøttene kan stekes med kyllingen og løken, om du ikke ønsker å sylte. Server agurken i staver ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Tilbered bagettene som anvist på pakkene (se tips). Del bagettene i to på tvers, og så i to på langs før servering.
 Kok opp en kjele med 1 dl valgfri eddik, 2 dl vann og ½ dl sukker. Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Kutt agurken i tynne remser på langs. Bland sammen grønnsakene i en salatbolle. Hell laken over grønnsakene, og la dem trekke i laken frem til servering.
Skrell og kutt løken i skiver. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kylllingen i 3–4 minutter, på hver side. Tilsett løken underveis i stekingen, og stek den sammen med kyllingen til den har fått litt farge. Vend inn hoisinsausen og ½ dl vann, og gi det hele et lite oppkok. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.
Kutt tomaten i skiver. Kutt limen i båter. Legg limebåtene og tomatskivene på en tallerken. 
Fyll bagettene med de syltede grønnsakene, tomatskivene, kyllingkjøttet, hoisinsausen og løken, og topp med saften fra limen, srirachasausen og chilimajonesen.
½ stk Grønnsaker: 170 g Kylling: 100 g Majones: 1 ts Energiinnhold: ca. 480 kcal. 
God middag!